Affiliate Marketing Hacks: meer geld verdienen online

Of je nu net begint met affiliate marketing of al een tijdje actief bent, het is altijd de moeite waard om te onderzoeken hoe je meer geld kunt verdienen en je inkomsten kunt verhogen. Dan is het fijn om te weten dat er verschillende hacks en strategieën zijn die je kunt toepassen om het meeste uit je affiliate marketinginspanningen te halen.

In deze blog bespreken we enkele van de beste hacks en tips om je te helpen je affiliate marketing inkomsten te verhogen en je online bedrijf te laten groeien. Of je nu meer verkeer naar je website wilt krijgen, je conversieratio wilt verbeteren of wanneer je je samenwerking met affiliate partners wilt optimaliseren, deze affiliate marketing hacks kunnen je helpen om meer geld te verdienen online.

Affiliate Marketing Hacks_ meer geld verdienen online - MarsConnects

Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf of adverteerder samenwerkt met “affiliates”, “affiliate partners” of “influencers” om hun producten of diensten te promoten. De affiliate ontvangt een commissie voor elke succesvolle verkoop of conversie die is gegenereerd via een unieke affiliate link.

Als affiliate marketeer promoot je producten of diensten van anderen via jouw website, blog, social media-kanalen of e-maillijst. Door gebruik te maken van jouw persoonlijke affiliate link, kan je bijhouden hoeveel mensen er via jouw promotie doorklikken naar de website van de adverteerder en hoeveel van hen daadwerkelijk overgaan tot aankoop. Hiermee kun je profiteren van een passief inkomen.

Met de juiste strategie, focus en toewijding kan affiliate marketing een lucratieve inkomstenbron zijn voor iedereen die daarin hun tijd en moeite investeert.

Waaruit bestaat het affiliate netwerk in Nederland?

Er zijn verschillende affiliate netwerken in Nederland waar adverteerders en affiliates zich kunnen aanmelden om samen te werken en commissies te verdienen. Enkele van de grootste affiliate netwerken in Nederland zijn:

 • Awin: Awin is een van de grootste affiliate netwerken ter wereld en heeft een breed scala aan adverteerders in verschillende niches.
 • Paypro: Paypro is een Nederlands affiliate netwerk waarmee je op verschillende manieren en voor verschillende producten of diensten een vrij hoge commissie kunt verdienen. Zij hebben veel affiliate campagnes gericht op diverse markten: van cryptocurrencies tot aan recepten en yoga.
 • Daisycon: Daisycon is een Nederlands affiliate netwerk dat adverteerders en publishers samenbrengt in verschillende sectoren, waaronder reizen, finance, retail, en meer.
 • TradeTracker: TradeTracker is een wereldwijd affiliate netwerk met een sterk aanwezigheid in Europa en Azië. Het netwerk biedt adverteerders en affiliates toegang tot tools en technologieën om hun campagnes te optimaliseren.
 • Partnerize: Partnerize is een wereldwijd affiliate netwerk dat zich richt op merken in verschillende sectoren, waaronder retail, travel, finance, en meer.

Er zijn nog veel meer affiliate netwerken in Nederland, maar dit zijn enkele van de bekendste en meest populaire netwerken waar je als affiliate aan de slag kunt gaan. Onderzoek de voor- en nadelen van elk netwerk voordat je je aanmeldt, om ervoor te zorgen dat het netwerk past bij jouw behoeften en doelstellingen als affiliate.

Bedrijven in Nederland die een affiliateprogramma hebben

Als Nederlandse affiliate kun je je aanmelden bij onder andere de volgende bedrijven:

 • Plug&Play: PlugandPlay verkoopt software die je als affiliate kunt promoten waarmee je maar liefst 30% wederkerende aanbrengvergoeding (affiliatecommissie) kunt verdienen. Bij verkoop van een Premium abonnement betekent dit dat je €14,70 per maand verdient en bij een Ultimate account ontvang je zelfs €37,50 per klant, per maand.
 • Bol.com: Het Bol.com Partnerprogramma is een van de grootste partnerprogramma’s in Nederland en biedt affiliates de mogelijkheid om commissie te verdienen door het promoten van producten op Bol.com. De commissie tot 7% geldt voor de totale inhoud van de winkelwagen.
 • Amazon: Met het Amazon Partnerprogramma kun je geld verdienen door producten en beschikbare programma‘s van Amazon te delen met jouw publiek, met kwalificerende aankopen en klantactiviteiten. Afhankelijk van het product dat je verkoopt, kan je commissie oplopen tot 14%.
 • Wehkamp: Het affiliate programma van Wehkamp kan je een commissie opleveren tot 10% van het aankoopbedrag. Dit kun je verdienen als je een bezoeker via jouw website doorstuurt naar Wehkamp én als die bezoeker vervolgens iets bestelt.
 • Coolblue: Coolblue heeft verschillende affiliate programma’s, waaronder: Coolblue Recruitment waarmee je hun vacatures promoot (per lead ontvang je hiervoor standaard een vergoeding van €10,-) en Coolblue Energie Affiliate waarbij je hun zonnepanelen, laadpalen, laadpassen en energiecontracten aan de man/vrouw brengt. De commissie per lead is afhankelijk van het product dat je promoot en varieert van € 7,50 voor verkoop van laadpalen tot € 20 voor verkoop van een stroom en gas abonnement.
 • Shopify: Het affiliateprogramma van Shopify is bedoeld voor merchants, cursusaanbieders, influencers en makers van content die hun doelgroepen inspireren en van alles leren over ondernemerschap met Shopify. Je kunt inkomsten genereren via je publiek en commissies verdienen voor elke merchant die je naar Shopify doorverwijst.

Internationale affiliate marketing kan lucratiever zijn

Het kan lucratiever zijn om aan internationale affiliate marketing te doen, omdat er meer potentiële klanten zijn en de commissies vaak hoger zijn dan in Nederland. Als je je richt op de internationale markt, kun je een veel groter publiek bereiken en potentiële klanten over de hele wereld aantrekken. Hierdoor is de kans groter dat je meer inkomsten genereert.

Daarnaast zijn er veel internationale affiliate-netwerken waar je aan kunt deelnemen, zoals Amazon Associates, ClickBank, ShareASale en CJ Affiliate. Deze netwerken bieden toegang tot een breed scala aan producten en diensten om te promoten en kunnen aantrekkelijke commissies bieden voor jouw inspanningen.

Het nadeel is wel dat de concurrentie in de internationale markt groter is en dat je mogelijk extra tijd en moeite moet investeren om jouw content en marketing aan te passen aan verschillende culturen en talen. Je moet ook rekening houden met eventuele internationale belastingen en wetgevingen.

In de meeste gevallen is het lucratiever om je te richten op een niche waar je gepassioneerd over bent en waarin je expertise hebt, of dat nu lokaal of internationaal is. Je wilt immers niet je dagen vullen met onderwerpen waar jezelf geen interesse in hebt. Experimenteer met verschillende niches en markten en bekijk welke bij jou past en die het meest winstgevend kan zijn.

Waarom wordt er gesproken over passief inkomen terwijl een affiliate hard moet werken om geld te verdienen?

Vaak wordt gesproken over passief inkomen, omdat na verloop van tijd minder inspanningen nodig zijn om het inkomen uit affiliate marketing te behouden. In tegenstelling tot traditionele banen waarvoor je elke dag naar een kantoor moet en uren moet werken om betaald te worden, kunnen affiliate marketeers geld verdienen door een website, blog of social media-account op te zetten en daarop goede content te plaatsen met affiliate links.

Wanneer je net begint met affiliate marketing, ben je veel tijd kwijt aan het creëren en inrichten van een website en/of je social media account en deze van kwalitatief goede SEO proof content en affiliate links te voorzien. Daarnaast is het belangrijk om het verkeer naar je website te analyseren en de inhoud op basis van je onderzoeksresultaten aan te passen.

Zodra je website goed is ingericht en voorzien van voldoende goede content die goed in Google wordt gevonden, kan het potentiële klanten blijven aantrekken, zelfs als je als affiliate marketeer een tijdje niet actief bezig bent met het promoten van producten.

Met andere woorden, als je eenmaal hoogwaardige content hebt gemaakt en een loyaal publiek hebt opgebouwd, kan het genereren van inkomsten relatief passief zijn. Uiteraard is het wel belangrijk om regelmatig nieuwe content te blijven plaatsen en je website of social media-account te blijven optimaliseren om je publiek betrokken te houden en nieuwe bezoekers aan te trekken.

Lees ook: Copywriting en Contentwriting met AI Tools om meer te weten over schrijvers die goede teksten voor je affiliate content kunnen schrijven en van welke AI tools je zelf gebruik kunt maken.

Hoeveel kun je verdienen met affiliate marketing?

Het commissiebedrag kan variëren afhankelijk van het specifieke partnerprogramma en kan gebaseerd zijn op een percentage van de verkoop of een vast bedrag per verkoop. Affiliate marketing kan een lucratieve manier zijn voor individuen of bedrijven om passief inkomen te verdienen door producten of diensten te promoten waarin ze geloven en die relevant zijn voor hun publiek.

Affiliate marketing kan financieel de moeite waard zijn voor degenen die bereid zijn om de tijd en moeite te steken die nodig zijn om succesvol te zijn. Enkele factoren waarmee je rekening moet houden bij het beslissen of affiliate marketing voor jou de moeite waard is:

 • Jouw niche: Het is belangrijk om een niche te kiezen waar je veel kennis van hebt en een passie voor hebt, en die een publiek heeft dat groot genoeg is om het de moeite waard te maken. Dit zal je helpen om content te creëren die resoneert met je publiek.
 • Je marketingvaardigheden: Affiliate marketing vereist een goed begrip van marketingtactieken, zoals SEO, sociale media en e-mailmarketing. Als deze concepten nieuw voor je zijn, kan het enige tijd duren om ze effectief te leren en toe te passen.
 • Je doorzettingsvermogen: Affiliate marketing is geen plan om snel rijk te worden en het kost tijd om een succesvol affiliate bedrijf op te bouwen. Het vereist consistente inspanning en doorzettingsvermogen om een publiek op te bouwen, inhoud te creëren en verkoop te genereren.
 • Affiliate programma’s: Het kiezen van de juiste affiliate programma’s is belangrijk voor succes. Zoek naar programma’s met producten van hoge kwaliteit, concurrerende commissies en goede ondersteuning voor affiliates.

In welke niche brengt affiliate marketing het meest op?

Het potentieel van affiliate marketing om winstgevend te zijn is sterk afhankelijk van verschillende factoren, zoals de niche, het product of de dienst die wordt gepromoot, de doelgroep en de marketingvaardigheden van de affiliate. Hier zijn enkele van de niches waarin affiliate marketing over het algemeen goed presteert:

 • Financiën: De financiële sector biedt een breed scala aan mogelijkheden voor affiliates, zoals creditcards, beleggingsdiensten, leningen, cryptocurrencies en meer. De hoge commissies in deze niche maken het aantrekkelijk voor affiliates. Wanneer handel en cryptocurrencies jouw ding is, dan kun je in deze niche aardig succesvol zijn.
 • Gezondheid en welzijn: De gezondheids- en welzijnssector groeit snel en er is veel vraag naar producten en diensten die gericht zijn op fitness, voeding en zelfverbetering. Affiliates kunnen profiteren van de populariteit van deze niche en de hoge commissies die vaak worden aangeboden. Met name voor voeding en supplementen is het zaak dat je er voldoende over weet, omdat betrouwbaarheid en expertise in deze niche extra belangrijk zijn.
 • Technologie: De tech-niche is over het algemeen een van de meest lucratieve niches voor affiliates, vanwege de hoge commissies en de vraag naar producten en diensten in deze sector. Deze niche omvat een breed scala aan producten en diensten, waaronder smartphones, computers, software, consumentenelektronica, gaming, en meer. Om succesvol te zijn in de tech-niche is het belangrijk om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen en trends. Affiliates moeten content creëren die relevant is voor hun publiek en waardevol inzicht biedt over producten en diensten. Dit kan onder andere reviews, productvergelijkingen, tutorials en tips zijn. Door waardevolle content te bieden en te focussen op de behoeften van hun publiek, kunnen affiliates hun publiek vertrouwen opbouwen en hun conversiepercentages verhogen.
 • Reizen: De reisindustrie is een andere niche waar affiliates aanzienlijke commissies kunnen verdienen. Dit kan variëren van vliegtickets en hotelboekingen tot reisverzekeringen en rondleidingen. Affiliates die veel reizen kunnen in deze niche met mooie content aardige commissies verdienen.
 • Adult industrie: sex toys en abonnementen op sex films maken een ontwikkeling door waarbij aandacht wordt besteed aan interactieve mogelijkheden en VR. Als Datoro Media Affiliate verdien je tot 25% wederkerende commissie per verkoop. Bij verkoop van bijvoorbeeld een levenslang abonnement op films van $ 999,– levert je dat maar liefst $ 250 op. In deze industrie heb je wel te maken met een extra uitdaging: veel platforms accepteren geen links naar dergelijke producten of sites en ook Google heeft een aparte handleiding voor 18+ content om met jouw content te ranken. Hierdoor kun je als affiliate minder concurrentie hebben dan in meer gangbare niches, waardoor deze wereld voor je openligt.

Wat zijn de vereisten als je een affiliate wilt worden?

Het hangt helemaal af met wie je als affiliate in zee wilt gaan: elke partner kan andere eisen stellen. Zo kunnen ze wensen dat je bijvoorbeeld +50 blogs over een bepaald onderwerp hebt of dat je bij wijze van spreken 1500 volgers op je YouTube kanaal hebt. Lees je dus vooraf goed in wanneer je je als affiliate inschrijft.

Hier zijn enkele algemene stappen die je kunt nemen om een succesvolle affiliate te worden:

 • Kies een niche: Er zijn zoveel producten en diensten, dat het goed is om een niche te kiezen die aansluit bij jouw interesses en expertise. Het is dan makkelijker om goede content te produceren die aantrekkelijk is voor jouw publiek.
 • Zoek een affiliate-programma en lees wat de vereisten zijn: Er zijn veel verschillende affiliate-programma’s beschikbaar, van grote tech-bedrijven zoals Apple en Microsoft tot kleinere bedrijven die gespecialiseerd zijn in specifieke producten of diensten. Kies voor een partner waarbij je een goede commissie kunt verdienen. Kijk ook naar de reputatie van het programma en de aangeboden ondersteuning.
 • Maak een website of blog: Een website of blog is een belangrijk onderdeel van het opbouwen van jouw affiliate-marketingbedrijf. Hiermee kun je waardevolle content maken voor jouw doelgroep en potentiële klanten aantrekken. Zorg ervoor dat jouw website relevant en gemakkelijk te navigeren is en dat het een duidelijke call-to-action heeft voor jouw affiliate-links.
 • Maak goede content: Het creëren van goede content is een essentieel onderdeel van het opbouwen van een succesvolle affiliate-marketingcampagne. Schrijf bijvoorbeeld blogposts, product reviews, handleidingen of vergelijkende artikelen die gericht zijn op jouw niche en doelgroep. Zorg ervoor dat jouw content goed geschreven en informatief is en dat het jouw publiek helpt om weloverwogen aankoopbeslissingen te nemen.
 • Promoot jouw affiliate-links: Nadat je waardevolle content hebt gemaakt, is het belangrijk om jouw affiliate-links te promoten. Dit kan via sociale media, e-mailmarketing of betaalde advertenties. Promoot jouw affiliate-links op een ethische en transparante manier. Zorg ervoor dat je jouw publiek duidelijke waarde biedt en dat je hen niet misleidt of dwingt om een aankoop te doen.

Hoe kun je als affiliate geld verdienen?

Als affiliate krijg je een unieke link (een “affiliate link”). Wanneer een gebruiker van je website, social media platform of email hierop klikt kun je deze link volgen met behulp van cookies. De cookie volgt vervolgens de gebruiker om te zien of deze een aankoop doet. Als hij/zij dat binnen een bepaalde tijd doet, verdien jij hieraan in de vorm van een commissie.

Elke cookie heeft een “lengte” of “cookielevensduur”, die simpelweg bepaalt hoe lang de cookie de online activiteiten van de gebruiker zal volgen.

Als een cookie bijvoorbeeld een levensduur van 30 dagen heeft, moet de bezoeker binnen 30 dagen na het klikken op je affiliate link een aankoop doen – anders is de lead niet langer traceerbaar.

Hoe zien goede affiliate links eruit?

Goede affiliate links moeten er natuurlijk uitzien en aansluiten bij de context van jouw content. Hier zijn een paar kenmerken van goede affiliate links:

 • Relevante anchor tekst: De anchor tekst (de tekst die de link bevat) moet relevant zijn voor de bestemmingspagina en het onderwerp van jouw content. Gebruik geen anchor tekst zoals “Klik hier”, omdat dat niet duidelijk maakt waar de link naartoe gaat.
 • Duidelijke bestemmingspagina: De bestemmingspagina waar de link naartoe leidt, moet duidelijk en relevant zijn voor jouw content en de producten of diensten die je promoot. Het moet ook gebruiksvriendelijk zijn en er professioneel uitzien.
 • Korte en nette URL’s: Lange en onaantrekkelijke URL’s kunnen ontmoedigend zijn voor gebruikers om op te klikken. Gebruik daarom een URL-verkorter om de link korter en netter te maken.
 • Transparante affiliate disclaimer: Het is belangrijk om transparant te zijn over het feit dat je een affiliate link gebruikt. Plaats daarom een disclaimer in jouw content om jouw lezers te informeren dat je commissie ontvangt als ze een aankoop doen via jouw link.
 • Gebruik trackingcodes: Het is handig om trackingcodes te gebruiken, zodat je kunt zien welke links het meest effectief zijn en waar je jouw promotie-inspanningen kunt optimaliseren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van UTM-codes.

Door deze kenmerken te gebruiken, zullen jouw affiliate links er professioneel en betrouwbaar uitzien en zullen jouw lezers eerder geneigd zijn om op de links te klikken.

Hoe gebruik je UTM-codes voor affiliate links?

UTM-codes zijn trackingparameters die je aan jouw URL kunt toevoegen om meer inzicht te krijgen in waar jouw websiteverkeer vandaan komt. Dit is handig voor affiliate marketing omdat je hiermee kunt zien welke specifieke affiliate links de meeste conversies opleveren.

Om UTM-codes te gebruiken voor affiliate links doe je het volgende:

 • Gebruik de Google Analytics-campagne-URL-builder om UTM-codes te maken. Dit is een gratis tool waarmee je UTM-codes kunt genereren voor jouw affiliate links.
 • Voer de URL van de bestemmingspagina in waar jouw affiliate link naartoe gaat in het eerste veld.
 • Voeg de UTM-codes toe in de daarvoor bestemde velden. Hieronder vind je een korte uitleg van de belangrijkste velden:
  • Campaign Source: Dit veld geeft aan waar de link vandaan komt, bijvoorbeeld jouw website of een specifieke social media-kanaal.
  • Campaign Medium: Dit veld geeft aan hoe de link is verspreid, bijvoorbeeld via e-mail, social media of banneradvertenties.
  • Campaign Name: Dit veld geeft aan welke campagne de link bevat, bijvoorbeeld een specifieke promotie of evenement.
  • Campaign Term: Dit veld is optioneel en kan worden gebruikt om specifieke zoekwoorden of termen te markeren.
  • Campaign Content: Dit veld is optioneel en kan worden gebruikt om verschillende varianten van dezelfde link te onderscheiden.
 • Kopieer de gegenereerde URL met UTM-codes en gebruik deze als jouw affiliate link.

Door UTM-codes te gebruiken, kun je in Google Analytics rapporten zien welke links het meest effectief zijn in het genereren van conversies. Je kunt deze informatie gebruiken om jouw promotie-inspanningen te optimaliseren en meer commissies te verdienen als affiliate marketeer.

Hoe kies je de beste affiliate producten en maak je winst?

Het kiezen van de beste affiliate producten en het maken van winst als affiliate hangt af van verschillende factoren, waaronder:

 • Relevantie: Kies producten die relevant zijn voor je publiek en passen bij de inhoud van je website of social media accounts. Het heeft weinig zin om producten te promoten waar je publiek niet in geïnteresseerd is.
 • Kwaliteit: Kies producten van hoge kwaliteit die je publiek kunnen helpen en waarde kunnen bieden. Dit kan leiden tot meer klikken, conversies en een betere reputatie als affiliate.
 • Commissie: Kies producten met een hoge commissie of commissie-structuur die de moeite waard zijn om te promoten. Zorg ervoor dat de commissie voldoende is om de kosten van je marketinginspanningen te dekken en om winst te maken.
 • Concurrentie: Kies producten waarbij de concurrentie niet te hoog is. Als er te veel andere affiliates zijn die dezelfde producten promoten, kan het moeilijker zijn om je te onderscheiden en winst te maken.
 • Betrouwbaarheid van het affiliate netwerk: Kies producten van betrouwbare affiliate netwerken die op tijd betalen en goede tracking bieden. Dit kan ervoor zorgen dat je inkomsten en commissies veilig zijn. Ook is het handig dat de affiliate partner je toegang geeft tot productafbeeldingen en – beschrijvingen en ander promotiemateriaal.

Om winst te maken als affiliate, is het belangrijk om een strategie te ontwikkelen en te investeren in marketinginspanningen, zoals het maken van hoogwaardige content, het opbouwen van een e-maillijst, het gebruik van sociale media en het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Bovendien is het belangrijk om voortdurend te testen, te analyseren en te optimaliseren om de beste resultaten te behalen en om winst te maken.

Hoe word je een top affiliate marketeer?

Top affiliate marketeers volgende deze best practices:

 • Kies de juiste niche: kies een niche waarin je geïnteresseerd bent en waarvan je veel kennis hebt.
 • Word een expert in je niche: investeer tijd en moeite in het leren van alles over je niche. Wees op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en trends.
 • Bouw een sterk merk op: doe aan branding: bouw een merk op dat vertrouwen en autoriteit uitstraalt. Dit zal je helpen om meer volgers en klanten te krijgen.
 • Bouw een kwalitatieve mailinglijst op: bouw een e-maillijst op met kwalitatieve abonnees die geïnteresseerd zijn in je niche en stuur regelmatig waardevolle inhoud naar hen.
 • Wees selectief met producten: promoot alleen producten waarvan je denkt dat ze van toegevoegde waarde zijn voor je doelgroep. Kies producten die een hoge commissie bieden en waarvoor veel vraag is.
 • Optimaliseer jouw content: Optimaliseer jouw content voor zoekmachines om meer organisch verkeer naar jouw website te krijgen. Gebruik zoekwoorden die relevant zijn voor jouw niche en doelgroep en zorg voor een goede interne linkstructuur.
 • Verhoog je conversiepercentage: experimenteer met verschillende strategieën en technieken om je conversiepercentage te verhogen. Gebruik bijvoorbeeld sterke call-to-actions, overtuigende productbeschrijvingen en relevante afbeeldingen.
 • Analyseer je resultaten: houd bij welke producten goed verkopen en welke niet. Blijf je campagnes optimaliseren en aanpassen om je resultaten te verbeteren.
 • Werk samen met andere affiliates: werk samen met andere affiliates om je bereik te vergroten en van elkaar te leren.
 • Blijf leren: Houd jezelf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen in de affiliate marketing wereld en blijf leren over jouw niche en jouw doelgroep.
 • Beheer specifieke technieken, zoals zoekmachineoptimalisatie (SEO) en e-mailmarketing om jouw affiliate marketing inspanningen te optimaliseren.
 • Wees geduldig en consistent: Affiliate marketing vereist tijd, geduld en consistentie. Het kan even duren voordat je resultaten ziet, dus blijf toegewijd en blijf waardevolle content creëren en promoten.

Door deze stappenplan van best practices te volgen en consistent te blijven, kun je een top affiliate marketeer worden en succesvol worden in je niche.

Wat zijn de meest gemaakte fouten met affiliate marketing?

Er zijn een aantal veelvoorkomende fouten die affiliates maken bij het opzetten en uitvoeren van hun affiliate-marketingcampagnes. Hier zijn enkele van de meest gemaakte fouten:

 • Promoten van te veel producten: Een van de grootste fouten die affiliates maken, is het promoten van te veel producten tegelijkertijd. Hierdoor kan de content overvol raken en verlies je de focus op de belangrijkste producten. Kies en promoot alleen producten die echt waardevol zijn voor jouw publiek.
 • Niet genoeg waarde bieden: Het is belangrijk om waardevolle content te bieden die relevant is voor jouw doelgroep. Als je alleen producten promoot zonder enige waarde toe te voegen, zullen jouw lezers jouw content niet als nuttig beschouwen en minder geneigd zijn om op jouw affiliate-link te klikken.
 • Niet transparant zijn: Wees altijd transparant over het feit dat je affiliate-links gebruikt. Vermeld duidelijk in jouw content dat je een commissie ontvangt als iemand een aankoop doet via jouw link. Als je niet transparant bent, kan dit leiden tot verlies van vertrouwen bij jouw publiek en uiteindelijk tot minder inkomsten.
 • Niet focussen op de juiste doelgroep: Het is belangrijk om jouw doelgroep goed te kennen en op hen te richten met de juiste content en producten. Als je de verkeerde doelgroep target, zal je minder verkeer en minder inkomsten genereren.
 • Niet testen en aanpassen: Het is belangrijk om regelmatig te testen en aanpassingen te maken aan jouw affiliate-marketingcampagne. Als je niet bereid bent om te testen en aanpassingen te maken, zul je niet weten wat werkt en wat niet werkt, en zul je minder winstgevend zijn.
 • Alleen focussen op commissies: Het is belangrijk om niet alleen gefocust te zijn op commissies, maar ook op de waarde die je biedt aan jouw publiek. Als je alleen gericht bent op het verdienen van commissies, kan dit ten koste gaan van de waarde die je biedt en uiteindelijk leiden tot minder inkomsten.

Door deze fouten te vermijden, kun je een succesvolle affiliate-marketingcampagne opzetten en jouw winst maximaliseren.

Lees ook: Marktsegmentatie: de strategie om je klant te bereiken

Bestaat er een formule om te weten hoeveel blogs en hoeveel volgers je nodig hebt om een product te verkopen als affiliate?

Er is geen specifieke formule om te bepalen hoeveel blogs je nodig hebt of hoeveel volgers op social media om een product te verkopen als affiliate. Dit hangt af het product dat je promoot, de niche waarin je actief bent, de concurrentie en de kwaliteit van je content.

In plaats van je te concentreren op een specifiek aantal blogs of volgers, is het belangrijker om je te richten op het opbouwen van een betrokken en authentieke doelgroep die geïnteresseerd is in de producten die je promoot. Door waardevolle inhoud te creëren en je publiek te betrekken op social media en via andere kanalen, kun je geleidelijk aan een trouwe volgersbasis opbouwen die vertrouwen heeft in jouw aanbevelingen en meer geneigd is om op je affiliate links te klikken en aankopen te doen.

Daarnaast is het belangrijk om samen te werken met betrouwbare adverteerders en producten te promoten die relevant zijn voor jouw doelgroep. Het kiezen van de juiste producten om te promoten en ze op de juiste manier te presenteren aan je publiek, kan het verschil maken tussen een succesvolle en een onsuccesvolle affiliate marketingcampagne.

Wat is de gemiddelde CTR voor het promoten van producten als affiliate?

Er is geen specifieke gemiddelde click-through rate (CTR) voor producten die je als affiliate promoot. Ook dit hangt af van het soort product dat je promoot, de kwaliteit van je content, je concurrentie en je publiek.

Over het algemeen geldt dat hoe relevanter je inhoud is voor je doelgroep en hoe beter je in staat bent om de voordelen van het product dat je promoot te communiceren, hoe hoger de CTR waarschijnlijk zal zijn.

Dat gezegd hebbende, sommige rapporten suggereren dat de gemiddelde CTR voor affiliate marketing links over het algemeen tussen de 2-5% ligt, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke niche, doelgroep en andere factoren. Het is daarom belangrijk om regelmatig de prestaties van je affiliate links te analyseren en te optimaliseren om de best mogelijke resultaten te behalen.

Lees ook: Wat is Click Through Rate (CTR) en hoe kun je het verhogen?

Hoe zit het met YouTube affiliates?

Affiliate marketing op YouTube kan een effectieve manier zijn om geld te verdienen als je een succesvol kanaal hebt met een grote en betrokken doelgroep. Hier zijn enkele belangrijke dingen om te overwegen als het gaat om YouTube-affiliates:

 • Product selectie: Net als bij andere affiliate marketing activiteiten, is het belangrijk om producten te kiezen die aansluiten bij de interesses van jouw doelgroep en die relevant zijn voor de inhoud die je maakt.
 • Transparantie: Het is belangrijk om transparant te zijn over het feit dat je gebruik maakt van affiliate links. Dit kan betekenen dat je de affiliate link in de beschrijving van je video opneemt en uitlegt dat je een commissie ontvangt wanneer mensen via jouw link een aankoop doen.
 • Inhoud: Het is belangrijk om hoogwaardige inhoud te maken die je publiek informeert en vermaakt, in plaats van alleen maar te proberen om producten te verkopen. Door je publiek te helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen en het bieden van waardevolle informatie, kun je hun vertrouwen winnen en uiteindelijk meer verkopen genereren.
 • Analyse: Door het bijhouden van de prestaties van je affiliate links, kun je zien welke producten het beste werken voor jouw publiek en welke promotiestrategieën het meest effectief zijn. Dit kan helpen om je toekomstige campagnes te verbeteren en te optimaliseren.

Weet dat YouTube zijn beleid heeft aangescherpt wat betreft affiliate marketing en sponsordeals. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de richtlijnen van het platform en deze naleeft om problemen te voorkomen.

Tips voor Instagram, Pinterest en Snapchat affiliates?

De bovenstaande tips zijn ook van toepassing op Instagram, Pinterest, Snapchat en andere sociale media platforms waarop je affiliate marketing wilt toepassen. Hier zijn enkele specifieke tips voor elk platform:

 • Instagram: Gebruik de beschrijving van je post om de affiliate link op te nemen en uitleg te geven over het product en hoe het relevant is voor jouw publiek. Zorg ervoor dat je ook hashtags gebruikt om je berichten te helpen vinden.
 • Pinterest: Maak aantrekkelijke pins die de aandacht trekken van je publiek en die duidelijk de affiliate link bevatten. Zorg ervoor dat de pins relevant zijn voor de interesses van je doelgroep.
 • Snapchat: Gebruik de functie “swipe up” om je publiek naar de affiliate link te leiden. Je kunt ook verhalen maken waarin je het product presenteert en uitlegt hoe het relevant is voor je publiek.

Zorg dat je de richtlijnen van elk platform kent en volgt om problemen te voorkomen. Zorg er ook voor dat je transparant bent over het gebruik van affiliate links en dat je alleen producten promoot die relevant en nuttig zijn voor je publiek.

Affiliate marketing hacks

Enkele hacks die top affiliate marketeers gebruiken:

 • Test verschillende affiliate programma’s: Niet alle affiliate programma’s zijn hetzelfde. Test verschillende programma’s om te zien welke het beste bij jouw doelgroep past en welke de hoogste commissies bieden.
 • Gebruik hoog-converterende producten: Promoot producten die bekend zijn en hoog in de markt worden aangeschreven. Als je producten promoot die een lage conversie hebben, zul je niet veel geld verdienen.
 • Gebruik de juiste zoekwoorden: Om meer verkeer naar jouw site te krijgen, moet je zoekwoorden gebruiken die jouw doelgroep gebruikt. Gebruik zoekwoord onderzoek om de juiste zoekwoorden te vinden en gebruik ze in jouw content en advertenties.
 • Bouw een e-maillijst: Bouw een e-maillijst om jouw doelgroep te bereiken en een relatie met hen op te bouwen. Dit is een geweldige manier om meer producten te verkopen en meer geld te verdienen.
 • Gebruik sociale media: Gebruik sociale media om jouw doelgroep te bereiken en hen te informeren over de producten die je promoot. Zorg ervoor dat je regelmatig post en jouw doelgroep betrokken houdt.
 • Bied bonusproducten aan: Bied jouw doelgroep extra bonusproducten aan als ze via jouw affiliate link kopen. Dit kan jouw conversies verhogen en jouw inkomsten verhogen.
 • Analyseer jouw resultaten: Houd jouw statistieken bij en analyseer welke producten het beste presteren en welke marketingtactieken werken. Gebruik deze informatie om jouw strategie te verbeteren en meer geld te verdienen.

Is het slim om aan PPC adverteren te doen voor affiliate marketing?

Het kan slim zijn om PPC-advertenties in te zetten als onderdeel van je affiliate marketing. Uiteraard hangt dit af van je budget, het soort product dat je promoot, je doelgroep en de concurrentie in de markt.

PPC-adverteren kan effectief zijn omdat je gerichte advertenties kunt maken die alleen worden weergegeven aan mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in de producten die je promoot. Dit kan leiden tot meer klikken en conversies, wat op zijn beurt kan leiden tot hogere commissies voor jou als affiliate.

Aan de andere kant kan PPC-adverteren ook duur zijn, vooral als je concurreert met andere adverteerders die bieden op dezelfde zoekwoorden. Bovendien kan het zijn dat de commissie die je verdient als affiliate niet hoog genoeg is om de kosten van de advertenties te dekken.

Als je besluit om PPC-advertenties te gebruiken als onderdeel van je affiliate marketing strategie, is het belangrijk om een duidelijk plan en budget te hebben en om voortdurend de resultaten te analyseren en te optimaliseren om ervoor te zorgen dat je een positieve ROI behaalt.

Welke betalingsopties moet je als affiliate hebben?

De betalingsopties die je nodig hebt om een affiliate te worden, hangen af van het affiliate-programma waarmee je werkt. Veel affiliate-programma’s betalen uit via PayPal of bankoverschrijvingen, maar er zijn ook programma’s die betalen via cheque, betaalkaarten of andere betalingsmethoden.

Als je begint met affiliate marketing, is het belangrijk om te weten welke betalingsmethoden het programma aanbiedt voordat je je aanmeldt. Zorg ervoor dat je de betalingsvoorwaarden van het programma goed begrijpt en dat je de vereiste informatie hebt om betalingen te ontvangen.

Als je ervoor kiest om te werken met een affiliate-netwerk, dan zal het netwerk meestal jouw betalingen beheren en je betalen volgens hun eigen voorwaarden en schema’s. Het is belangrijk om de voorwaarden van het affiliate-netwerk te lezen en te begrijpen hoe en wanneer je betaald zult worden.

Het is ook een goed idee om een aparte bankrekening te openen voor jouw affiliate-inkomsten, zodat je jouw affiliate-inkomsten en -uitgaven gescheiden kunt houden van jouw persoonlijke financiën. Dit kan helpen om jouw financiën georganiseerd te houden en kan je helpen om belastingen en andere financiële verantwoordelijkheden beter te beheren.

Hoeveel belasting moet je in Nederland betalen voor affiliate inkomsten?

Als affiliate in Nederland moet je belasting betalen over de inkomsten die je verdient met affiliate marketing. De hoogte van de belasting die je moet betalen hangt af van jouw persoonlijke situatie en inkomen.

Als je in Nederland woont en een inkomen hebt uit affiliate marketing, moet je belasting betalen over deze inkomsten. Dit valt onder box 1 van de Nederlandse belastingwetgeving, waarbij het tarief progressief is en afhankelijk is van jouw totale inkomen. Het tarief kan variëren tussen de 37,10% en 49,50% in 2023. Zoek dit voor de zekerheid uit op de website van de belastingdienst of het Ondernemersplein-KVK.

Als je een fulltime affiliate marketeer bent en je verdient genoeg om te worden beschouwd als een zelfstandig ondernemer, dan moet je ook omzetbelasting (BTW) betalen. In Nederland geldt een standaard BTW-tarief van 21%.

Conclusie

Als conclusie kunnen we stellen dat affiliate marketing een boeiende manier voor bedrijven en individuen is om samen te werken en te profiteren van elkaars krachten. Het is een bewezen methode om producten en diensten te promoten en kan zowel voor adverteerders als affiliates zeer lucratief zijn.

Of je nu een bedrijfseigenaar bent die op zoek is naar kosteneffectieve manieren om je merk te promoten, of een individuele marketeer die op zoek is naar manieren om een passief inkomen te verdienen, affiliate marketing biedt vele mogelijkheden.

Door jezelf te informeren over de beste praktijken en strategieën, kun je een succesvolle affiliate marketeer worden en jezelf positioneren voor succes op de lange termijn.

Heb je iets aan dit artikel gehad? Deel het dan met je vrienden en collega’s. Dank!