Wat is SEO en hoe belangrijk zijn SEO-technieken voor je website?

Wat-is-SEO-en-hoe-belangrijk-is-dat-voor-je-website-MarsConnects

SEO zorgt ervoor dat je webpagina’s onder de aandacht worden gebracht van je potentiële klanten.

Het doel van SEO

Met goede SEO technieken bereik je je ideale klanten en genereer je meer organisch verkeer op je website.

SEO bestaat uit meer dan sleutelwoorden

SEO is meer dan alleen een paar sleutelwoorden op de juiste plaatsen zetten. Synoniemen, lokalisatie, relevantie, bruikbaarheid van de webpagina’s, je expertise en consistentie zijn ook van belang bij het bepalen of je website een inhoud van goede kwaliteit heeft. Google onderzoekt meer dan 200 factoren van websites om te bepalen hoe je webpagina’s in Google scoren.

Naast de relevantie van de zoekwoorden en de inhoud van je website, zijn er factoren die de zichtbaarheid van je site afwegen. Een paar van deze factoren:

Doorzoekbaarheid

Kan een zoekmachine je hele website doorzoeken (ook wel crawlen genoemd)? Zijn er pagina’s die je op ‘noindex’ hebt staan, die wel gevonden moeten worden? Gebruik je links met ‘nofollow’ die wel relevant zijn? Is je robots.txt correct ingevuld? 

Een aantal van deze vragen lijken eenvoudig te beantwoorden, maar wij hebben een paar keer meegemaakt dat in de robots.txt met een verkeerde code was aangegeven dat geen van de webpagina’s doorzoekbaar is. Hoe hard de eigenaren van deze websites werkten om meer bezoekers te krijgen: een zo’n foutje zorgde ervoor dat hun site niet op Google werd getoond.

Mobiel vriendelijk

Is je website geschikt voor mobieltjes? De meeste mensen zoeken naar informatie over een product of dienst met hun mobieltje. Google weegt daarom het functioneren van je site op een mobieltje, zwaarder dan op een desktop of laptop. Dit betekent dat als je site niet mobielvriendelijk (ook wel ‘responsive’ genoemd) is, je automatisch lager in Google zal scoren. Het is een goed idee om je website voor mobieltjes anders in te richten dan voor laptops.

Oplaadsnelheid van je webpagina’s, zoekintentie van potentiële klanten, featured snippets, lokale SEO – erg belangrijk voor MKB’ers, inhoud type, inhoud formaat, ontbrekende informatie (ofwel: kansen), backlinks, alt-tags, canonicals, betrouwbaarheid, en nog veel meer maken deel uit van SEO.

Je website staat niet in een paar dagen op #1 in Google

Bedenk wel dat je niet van de een op andere dag een pagina hebt die op de eerste pagina van Google Search staat. Afhankelijk van de hoeveelheid werk die wij verrichten om de SEO van je site in orde te maken, en de hoeveelheid en kwaliteit van jouw content, kan dit 1 tot 6 maanden duren. Als jij wekelijks goede, relevante teksten plaatst die SEO-proof zijn, en ervoor zorgt dat je je sociale media platforms bijhoudt, alsmede klantvriendelijke service verleent, dan is dat een goed begin!

SEO is geen eenmalige actie

Even snel SEO laten doen om binnen een paar weken in de top 3 van Google te scoren met je nieuwe site, is nagenoeg onmogelijk. SEO is een strategie die op de juiste manier moet worden uitgevoerd en het moet worden bijgehouden. 

De algoritmes van Google veranderen met regelmaat, waardoor jouw website in eens veel lager kan scoren in Google Search. Ook de interesse van mensen en de zoekwoorden die zij gebruiken zijn geen vaststaande gegevens. Bovendien staan je concurrenten ook niet stil. Je moet je site blijven ontwikkelen en met de nieuwe vereisten aan de slag. 

Daarom moet het proces van crawlen, onderzoek doen en de aanbevelingen uitvoeren die voortkomen uit een SEO-Audit, ongeveer elke drie tot zes maanden opnieuw uitgevoerd worden. Voor websites met een hoge ranking en een zware competitie, mag dit maandelijks – aangevuld met een nauwlettende controle op de statistieken en veel goede website inhoud van uitstekende kwaliteit.

Laat zien dat jij een autoriteit op jouw vakgebied bent.

Door ervoor te zorgen dat je webpagina’s SEO-proof zijn, laat je zoekmachines zien dat jouw inhoud het beste resultaat is voor die specifieke diensten of artikelen.

Zoekmachine-optimalisatie (SEO) gebaseerd op feiten

Alle zoekmachines hebben hetzelfde doel: de beste, meest relevante resultaten aan hun gebruikers laten zien.

Wij nemen niet iets aan omdat iedereen het zegt. Onze SEO-strategieën zijn gebaseerd op kennis, gedegen onderzoek en up-to-date informatie over SEO-vereisten van Google.

MarsConnects is ook Google Analytics IQ en Inbound Marketing gecertificeerd. Deze kennis is handig om SEO marketing op een strategische wijze te implementeren. 

We willen dat je slaagt met je onderneming en dat kan alleen als de basis van je website of webshop in orde is en als er een strategie is om je doelen te behalen. Als ervaren SEO-er analyseren we elk aspect van je bedrijf, website, potentiële klanten en je concurrentie, voordat we een strategie vaststellen. Onze SEO-strategieën zijn gebaseerd op gegevens die aantoonbaar zijn. Zo weten wij precies welke aanpak voor jou de beste resultaten zal opleveren.

SEO werkzaamheden op maat

Je kunt er ook voor kiezen om een deel van de SEO-werkzaamheden uit te besteden en de rest zelf doen. Zo kunnen wij bijvoorbeeld een SEO-audit uitvoeren, zodat je precies weet wat je aan je website moet doen om het te verbeteren. Als je wilt weten welke relevante sleutelwoorden voor jouw website of webshop het best te gebruiken zijn, dan voeren we graag een onderzoek uit. Je krijgt dan van ons een lijst met de beste sleutelwoorden en vragen die door mensen worden gesteld over jouw dienst of product, zodat je hierop kunt inspelen. 

Wanneer jouw site al een poosje in de lucht is en je scoort redelijk goed in Google, dan kunnen wij je helpen om je positie te behouden of te verbeteren. Met een uitvoerige audit waarmee je je webpagina’s kunt perfectioneren, een sleutelwoorden onderzoek, een concurrentie-analyse en een marketingplan, zorgen we samen voor een strategische aanpak om je organisch verkeer te vergroten om meer ideale klanten te krijgen.

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Verder lezen